BBC besøger Ærø

 

BBC BESØGER ÆRØ, EUROPAS MEST ENERGIANSVARLIGE Ø

I midten af august 2021, var BBC på besøg på Ærø. De var kommet for at høre mere om Ærøs energiinstallationer og Ærøs innovative elfærge, E-ferry Ellen. Et par måneder forinden havde EU Kommissionen udnævnt Ærø til at være Europas mest energiansvarlige ø i 2020, og det var ikke gået BBCs næse forbi.

 


 

Journalisten, Seth Coleman, nåede hele øen rundt, han var ude at se fjernvarmeanlæggene og elfærgen, og formanden for Ærø Vind, Jesper Balslev, tog ham med op i tårnet i en af de seks andelsejede vindmøller, hvor journalisten fik sig en oplevelse i den stærke vind som fik mølletårnet til at svaje let i vinden.

 

 

 

 

 

Desuden var journalisten ude at se smukke Søbygaard, hvor der i voldgraven er nedlagt over syv kilometer varmepumperør, der holder bygningerne opvarmede i vinterhalvåret. Og endelig var han på besøg hos Louise Badino fra Ærø Eksperimentet, som på græsrodsniveau arbejder med hvordan ærøboerne kan hjælpe hinanden med at blive mere bæredygtige i deres daglige liv.

 

 

Nu er udsendelsen blevet publiceret på BBCs hjemmeside, BBC Reel, som laver featureindslag fra hele verden. Du kan se videoen herunder, eller via BBCs hjemmeside.