Dugfriske billeder fra Ellen

 

Der bliver knoklet på at gøre Ellen klar til aflevering til Ærøfærgerne i begyndelse af maj måned. Her er samlet et lille fotogalleri fra el-færgen og det tilhørende transformerhus, som det ser ud lige nu. 

Transformerhuset

Vi starter ved transformerhuset, som blandt andet huser de konvertere der skal omforme vekselstrøm til jævnstrøm. Udenfor er der sat afskærmning op omkring de kølere der sikrer at konverterne ikke bliver for varme. 

  

Indeni transformerhuset er der sat forskellige skærme op, så man kan holde øje med det hele. Herunder er et billede af den skærm, som fortæller om tilslutningen - altså om Ellen lader eller ej. Lige nu lader hun ikke, så felterne er naturligvis røde. 

 

Ladestikket

På rampen står ladestikket i sin store, grønne boks. Både hanstikket (på rampen) og hunstikket (på færgen) er installeret, og tilslutningen er afprøvet ved forskellig vandstand. Nedenfor kan man se, hvordan det ser ud, når stikket er tilsluttet. 

  

 

Der er netop opsat afskærmning ved ladestikket ind mod rampen, for at sikre at ingen passagerer kommer på afveje, når de går til eller fra borde. 

 

Batterierne

I december sidste år var alle batterierne til el-færgens to batterirum leveret og monteret. Siden da er de blevet tilsluttet det elektriske system og de forskellige sikkerhedssystemer er testet og synet. Batterierne blev leveret med 40 % opladning. For at sikre at de ikke bliver "flade" inden hele systemet tages i brug, lades der lige nu stille og rolig med en almindelig strømforsyning fra land med 37 kW. 

  

 

På broen

Fra broen aktiveres den automatiske tilslutning og ladning fra dette panel. 

 

Og på denne skærm kan kaptajnen holde øje med tilslutningen: 

 

Selve broen bliver noget af en balsal. Sådan her ser den ud lige nu: 

  

 

Mandskabsaptering

Når mandskabet skal tage sig et velfortjent hvil, er der indrettet fine lokaler til dem lige under broen. 

  

 

Dæksmøbler

Sådan her ser det ud når man kigger ned over Ellen oppe fra broen: 

 

Udendørsmøblerne er lavet af genrbugspapir, og er meget stærke og kan tåle alt slags vejr. 

  

 

Skiltning afmærkninger

På et skib skal alting skiltes, så sikkerheden er i top. Der er påklistret labels på alle døre og så videre, så passagerer nemt kan orientere sig i, hvor de skal gå hen. 

  

  

 

I nødstilfælde skal passagererne hurtigt kunne finde evakueringsdørene. Derfor er der selvfølgelig påsat selvlysende striber langs dørken i passagerasalonen. 

 

Brochureholdere og informationsskærme er også monteret og klar til at holde passagerer underrettet om tilbud og arrangementer på Ærø. 

  

 

I drift fra anden halvdel af juni 2019

Ja, sådan ser udviklingen på Ellen altså ud lige nu. Hun forventes i drift i løbet af anden halvdel af juni måned 2019. Man kan følge med i seneste udvikling på denne nyhedsside eller under menupunktet "Projektplan & status".