E-ferry Ellen Evalueringsvideo

 

(Se også: Pressemeddelelse - E-ferry Evalueringsvideo)

I 2020 udsendte E-ferry en evalueringsrapport der analyserede resultaterne af projektet efter næsten et års sejlads med E-ferry Ellen. Rapporten beskrev blandt andet de økonomiske og miljømæssige fordele ved at sejle med ren eldrift, og den beskrev resultaterne af passagerundersøgelsen.

Nu er der udgivet en video som redegør for resultaterne af evalueringsrapporten, og videoen kan ses på Ærø EnergyLabs Youtube-kanal: www.youtube.com/channel/UCIybyg4YXhbrJ0O7_nEHxSQ

Se videoen her:

Du kan også se og dele videoen via Ærø EnergyLabs Youtube-kanal, her: www.youtube.com/watch?v=eZySRNbpQKc

Videoen er produceret af Ærø EnergyLab, og den findes både i en dansk og engelsksproget version.

Se den engelsksprogede version her: https://www.youtube.com/watch?v=i8LutE2oVzs

 

 

Udbredelsen af E-ferrys erfaringer og evalueringer giver vigtig viden og inspiration
Udbredelsen af E-ferrys erfaringer med ren eldrift modtages med stor interesse i den maritime branche, som ønsker at reducere klimaaftrykket, men som har manglet demonstrationsprojekter og et reelt erfaringsgrundlag med elteknologien. Ikke mindst har den langtrækkende elfærge vist at ren eldrift ikke kun kan anvendes på korte ruter, men også på regionale færgeruter, som udgør hovedparten af for eksempel de europæiske færgeruter. Derfor vil E-ferry projektet også i de kommende år spille en vigtig rolle i den maritime omstilling. E-ferry udgav i 2020 en evalueringsrapport til almen anvendelse, og den 140 sider lange rapport ligger til grund for den nye video. 

 

 

 

Ellen har vakt massiv international interesse siden idriftsættelsen
Siden idriftsættelsen har Ellen været besøgt af en lang række medier, herunder Danmarks Radio, BBC, CNN, TF1, og ZDF, og Ærø Kommune, som drifter færgen, har modtaget henvendelser og besøg fra en række repræsentanter fra regeringer og kommercielle operatører. Repræsentanter for projektet har desuden videregivet erfaringerne med E-ferry ved nogle af verdens største konferencer i de maritime og energi-relaterede brancher. For eksempel har Ærø EnergyLab præsenteret færgen ved Electric & Hybrid Marine World Conference og Virtual Island Summit. Og det prisvindende E-ferry projekt vandt i 2020 den danske designpris Danish Design Award og den europæiske miljøpris European Solar Award.