E-ferry Ellen vinder European Solar Award 2020

Eurosolar er en stor tysk organisation der arbejder for at udbrede viden om bæredygtige energi-løsninger. De seneste 21 år har organisationen uddelt Eurosolar-prisen, der præmierer de mest bemærkelsesværdige løsninger fra det forgange år.

Og i kategorien 'Transport and Mobility' var det Ærøs elfærge, E-ferry Ellen, der løb med prisen i år!

Juryens begrundelse var at Ellen viser det store potentiale for eldrift i transportsektoren, ikke bare når det drejer sig om biler, men også skibe, herunder færger. Hos Ærø EnergyLab, der administrerer og udvikler ærøske vedvarende energi-projekter, er vi naturligvis særdeles stolte på Ærøs vegne, men også på vegne af de mange europæiske partnere som Ærø deler æren med. 

Formanden for Eurosolar er Professor Peter Droege, og i sin åbningstale ærgrede han sig over at verdens samfund har nølet og forsinket den helt nødvendige omstilling, samtidig med at man har accepteret mere og mere problematiske scenarier for stigninger i temperaturen, i stedet for at gøre noget ved problemet. Ikke mindst den vanskelige transportsektor er en svær nød at knække, men elfærgen skaber optimisme, fordi den demonstrerer at forandring kan ske når man tager fat og rent faktisk går i gang, i stedet for bare at snakke om hvad man ønsker at gøre i fremtiden. 

Som repræsentant for E-ferry partnerskabet var det Ærø EnergyLabs Halfdan Abrahamsen, der fik æren af at modtage prisen og deltage i et interview med Professor Droege. Med sig havde han Ærø EnergyLabs projektleder, Cecilie Larsen, skibsarkitekten Jens Kristensen, samt Henrik Hagbarth fra Marstal Navigationsskole. Desuden var Hanna Huppunen (Danfoss), Mika Lehmusto (Leclanché) samt Annie Kortsari fra CERTH med online.

Tillykke til Ærø og E-ferry partnerskabet, som fortsat oplever meget stor interesse for den banebrydende elfærge - og som nu er indehavere af både en Danish Design Award og en European Solar Award.

Læs mere om Eurosolar og dette års prisvindere, her:
https://www.eurosolar.de/en/index.php/events/european-solar-prize-eurosolar/943-european-solar-prize-2020-awarded-to-to-nine-laureates-online