Ellens gudmor er fundet

 

Gudmor til Ærøs el-færge er fundet, og det bliver Christina Clausen fra Danfoss, som skal svinge champagneflasken, når el-færgen skal døbes.

Gudmor til Ellen, Ærøs nye el-færge, som skal sejle på ruterne Søby-Fynshav og Søby-Fåborg, bliver Christina Clausen fra Danfoss. Danfoss Editron er en af 9 partnere i det EU-finansierede E-ferry projekt, og de står bag det elektriske system på el-færgen.

Christina Clausen er Corporate Communications Consultant i Danfoss, og så er hun barnebarn af Mads og Bitten Clausen, som grundlagde Danfoss. 

”Det er nærliggende at Ellens gudmor repræsenterer et af de firmaer der har været med til at drive udviklingen af eldrift på det maritime område. Vi er stolte over at Danfoss vil lægge gudmor til vores kommende færge, som er en pioner indenfor skibsfarten”, siger Ærø Kommunes borgmester Ole Wej Petersen, og fortsætter:

”Samtidig symboliserer valget også det tætte forhold mellem Ærø og Sønderjylland/Als, både historisk, geografisk og erhvervsmæssigt; et forhold som forhåbentligt styrkes yderligere ved indsættelsen af Ellen og den dermed øgede frekvens af færger mellem Ærø og Sønderjylland”.

Ellens dåb

Dåben arrangeres traditionen tro af Ærø Kommunes færgeselskab, Ærøfærgerne, og forventes at finde sted den 1. juni. Dåben vil blive annonceret på www.el-færgeprojekt.dk, på Facebooksiden ”Den bæredygtige energiØ Ærø” og gennem diverse nyhedsmedier, når datoen nærmer sig.  

Fakta om E-ferry projektet

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt, med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 % elektrisk passager- og bilfærge, der kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er 7 gange længere end hidtil muligt.

Følg med på:

www.e-ferryproject.eu

www.el-færgeprojekt.dk

Facebook: Den bæredygtige energiØ Ærø

 

Kontaktoplysninger

Keld M. Møller, Trafikdirektør, Ærøfærgerne, kmm@aeroe-ferry.dk

Trine Heinemann, E-ferry projektkoordinator, Ærø Kommune, the@aeroekommune.dk

Ole Wej Petersen, Borgmester, Ærø Kommune, owp@aeroekommune.dk

Mikkel Thrane, Danfoss Editron, mikkel.thrane@danfoss.com