Forsinkelse af Ellen

 

Pressemeddelelse – El-færgeprojektet E-ferry

Idriftsættelsen af el-færgen Ellen udsættes omkring 3 måneder i forhold til den hidtidige tidsplan. Det vil sige at el-færgen forventes at sejle på ruten Søby – Fynshav i løbet af første kvartal af 2019 ifølge den nuværende leveringsplan.

Byggeprocessen af el-færgen er tæt på at kunne færdiggøres med undtagelse af batteripakken, hvor levering og installering af de 840 moduler fortsat er udestående. Det særligt udviklede batterisystem involverer nye design features som vil højne sikkerhed og levetid på batterierne. Dette har resulteret i en lang række tidskrævende tests og godkendelser som er årsag til forsinkelsen.

Modulerne er på nuværende tidspunkt i produktion hos E-ferry partneren, Leclanché, og vil leveres ad to omgange. I uge 38 forventes 420 batterimoduler leveret til installation i det ene batterirum efterfulgt af de resterende 420 batterimoduler til det andet batterirum med levering i uge 49. Når batterimodulerne er leveret og installeret følger der en periode på cirka 3-4 måneder, hvor systemerne skal kommissioneres, testes og sættes i drift. Endelig skal Ærøfærgerne bruge 6-7 uger til oplæring og træning af el-færgens mandskab før Ellen bliver sat i normal drift.

Den officielle pressemeddelelse fra E-ferry projektet kan downloades ved at klikke her