Pressemeddelelse: Ellen er klar til sine første ture med passagerer

 

 

E-ferry pressemeddelelse – 14. august 2019

Kom med på første tur med Ellen

E/F Ellen er klar til sine første ture med passagerer torsdag den 15. august kl. 06.20.

Ærøs nye el-færge, E/F Ellen, tager afsted på sin første rejse med betalende passagerer torsdag d. 15. august. På premieredagen vil hun sejle 3 returture mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als. Fra starten af september forventes antallet af daglige afgange forøget til mellem 5-7 gange dagligt.

Især Ærøs trafikdirektør, Keld M. Møller glæder sig til at sætte Ellen i drift: ”Det er yderst tilfredsstillende, at vi nu er klar til at idriftsætte Ellen, og det glæder mig at kunne tilbyde passagerne en ekstraordinært behagelig overfart fri for støj, vibrationer og os.”

”Ellen demonstrerer, at selv længere regionale ruter kan dækkes med ren eldrift”, siger Ærø Kommunes borgmester, Ole Wej Petersen, og tilføjer: ”Vi har været med til at vise vejen til den grønne omstilling indenfor færgedrift, og jeg er stolt på hele Ærøs vegne, og på vegne af alle projektpartnere.”

Også Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, er glad for den grønne forbindelse mellem de to kommuner: ”Ligesom på Ærø, står den grønne omstilling øverst på dagsordenen i Sønderborg Kommune. Den grønne forbindelse understreger denne fælles vision, og jeg er overbevist om at det vil styrke vores samarbejde om en mere bæredygtig fremtid. Danfoss, som er baseret her på Als, står bag det elektriske system på Ellen, og vi føler os derfor særligt knyttet til den nye, elektriske færge.”

Ellen overtager ruten mellem Søby og Fynshav fra M/F Skjoldnæs, som fremover primært skal sejle på ruten mellem Søby og Faaborg.

Lidt om selve dagen

Ærøs borgmester Ole Wej Petersen sejler med på første overfart fra Søby til Fynshav kl. 06.20, torsdag d. 15. august. Ombord vil også være Ærøs Trafikdirektør, Keld M. Møller, og repræsentanter for E-ferry partnerne Søby Værft (direktør Roald Falkenberg) og batterifabrikant Leclanché (vice-direktør for e-Marine, Dean Jennings). På kajen i Fynshav bydes de velkommen af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, samt en repræsentant for endnu en E-ferry partner, salgschef hos Danfoss Editron, John Wind. Til passagererne byder Ærøfærgerne på kaffe og rundstykker, og en informationsmedarbejder fra Ærø EnergyLab rejser første dag med på alle tre ture, for at informere passagerer om færgen, og fortælle om E-ferry projektet generelt. Der vil desuden findes foldere med oplysninger og tekniske specifikationer.

Fakta om E-ferry projektet

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt, med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 % elektrisk drevet passager- og bilfærge. El-færgen Ellen er på mange måder en pionér indenfor sit felt, noget der især ses på rækkevidden. Hun kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er 7 gange længere end hidtil muligt for en el-færge. Det banebrydende projekt er nu i sin endelige fase, hvor den elektriske færge sættes i normal drift og skal demonstrere at det er muligt at sejle op til 7 daglige dobbeltture mellem Søby og Fynshav. Man kan booke plads og se afgangstider på Ærøfærgernes hjemmeside på linket nedenfor.

Følg med på:

www.aeroe-ferry.dk

www.e-ferryproject.eu

www.el-færgeprojekt.dk

Facebook: Den bæredygtige energiØ Ærø

Kontaktoplysninger

Keld M. Møller, Trafikdirektør, Ærøfærgerne, kmm@aeroe-ferry.dk

Ole Wej Petersen, Borgmester, Ærø Kommune, owp@aeroekommune.dk