Udfordringer med thrustermotorer er løst

Billedet er fra april 2018, hvor Ellen lå i tørdok. Dette er kun for at illustrere, hvor thrusterne er placeret. 

 

Efter to dage med vellykkede tekniske søprøver, satte Ellens ene thrustermotor ud tirsdag aften. Problemet blev dog hurtigt løst, og søprøverne kan fortsætte som planlagt.

Kort før påske brændte den ene af Ellens to thrustermotorer sammen, og da den anden thrustermotor satte ud tirsdag aften, måtte søprøverne for en stund sættes på pause. Søby Værft handlede hurtigt og fik sammen med Danfoss Editron fat i to nye thrustermotorer, der, ligesom Ellens oprindelige motorer, er fabrikeret af Danfoss Editron.

Motorerne leveres til Søby Værft i dag (fredag d. 3. maj) og vil herefter blive installeret i løbet af weekenden. Det betyder altså at næste uges officielle søprøver med klassifikationsselskabet og Søfartsstyrelsen kan forløbe som planlagt, således at tidsplanen kan holdes.

President for Danfoss Power Solutions, Eric Alstrøm udtaler sig:

”Vi beklager vanskelighederne med de to thrusters. Heldigvis har vi været i stand til at lokalisere 2 nye motorer, som er godkendt af DNV-GL, for fuldt ud at udskifte motorerne på færgen 'Ellen'. Motorerne leveres så hurtigt som muligt, og installation og test vil finde sted straks efter. Havforsøg vil fortsætte i næste uge som planlagt, og problemet vil ikke medføre nogen forsinkelse for projektet”.

Idriftsættelse af Ellen forventes altså fortsat at blive 1. juli 2019.